tisdag 31 januari 2012

Thai-mat

Kan göra magen upprörd...

Därför förberedde vi ikväll våra magar på vad som komma skall. Kyckling med stekta nudlar från THAI-palatset.

Självklart enbart i förberedande syfte. Inte för att vi var lata och inte orkade laga någon egen mat.. Nej då. Inte här inte.

Vi gillar ju att vara väl förberedda jag och Sebastian... Därför började vi för ungefär ett halvt år sedan förbereda våra magar, en gång i veckan, för den Thailändska matkulturen. . .

Men kom ihåg , enbart i förberedande syfte. Så klart. ;)

måndag 30 januari 2012

Resfeber

Kan man ju ha när man snart ska i väg på en resa... Men inte jag inte...

Igår försökte jag framkalla lite resfeber genom att börja packa... Nääähä. Det kom inget... Men det är väl ganska bra egentligen... Men jag vill få mig själv att inse att vi åker till Thailand på söndag. På söndag. På söndag. Nej det händer inget.

Men väskan är packad. Det är ju bra. Nu har vi bara lite andra förberedelser kvar. Ladda Ipaden med filmer och serier. Ipodarna med bra ljudböcker. Tips mottages gärna. Men kom ihåg min kravlista på böcker som ni kan läsa om tidigare på bloggen.

Har för övrigt hittat en ny genre böcker jag gillar. Historiska romaner. Läser just nu en serie bestående av tre böcker (Brännmärkt, Förföljd, Befriad) av Catharina Ingelman-Sundberg. Fantastiska. Handlar om en modig ung kvinna på 1390-talet. Utspelar sig till mesta dels i Stockholm men även i Lübeck och på Östersjön. Det är lagom blodigt, lagom spännande, lagom romantiskt och MYCKET sjörövare och pirater . DET gillar vi meeera sjörövar-fabbe. :)

I Lördags grillade vi korv och åkte pulka. Mycket trevlig tillställning.

Igår var jag och Emma en sväng i Skövde. Jag hem med en mössa.
En Is-BF så att säga. Himla tjusig tyckte jag. Vad tycker ni ? :)

Nu ska jag beställa grejjer på taxfreen. Kanske dimper resfebern över mig då ?! Återstår att se :)

torsdag 26 januari 2012

Fina vän

Idag är jag glad för det är sista kvällen Emma jobbar andra skiftet. :) . Ja alltså, inte för alltid. Men sen är det ju första nästa vecka. I mrg kväll slutar dem ju redan kl 18. :D

För någon vecka sedan var vi ute på promenad i skogen, jag tog ju några bilder jag vill dela med mig av. Tyvärr är det ju dessa tillfällen man vill ha system-kameran med sig men den orkar ju ingen släpa runt på i skogen på power-walken ... Synd . Jaja, iphone har helt duglig kamera.


onsdag 25 januari 2012

Natt-maran...

Var och hälsade på mig i natt... När jag tröttnat på att ligga och vrida och vända på mig fördrev jag tiden med nät-shopping... Det är dyrt med sömnproblem... ;)

När jag var yngre hade jag ofta problem med att somna på kvällarna. Nu för tiden känner jag min kropp bättre. Inget kaffe, cola eller koffein över huvud taget sent på kvällen. Inte sova för länge på morgonen för då blir rytmen förstörd. Inte för hög volym på ljudboken. Ingen manlig uppläsare på ljudboken, inte för spännande, tragisk eller läskig, inte för tråkig eller tjejig. Ååhh. Lätt va ? Bästa uppläsaren är lätt Mirja Thurestedt. Jag somnar oftast som en stock.

Men inatt hjälpte inget. Var flera gånger uppe och gick runt i huset. Helt plötsligt la jag märke till ljuset. Det är ljust ute. Alltså det var natt, men himrlen var ljusrosa. Jag fick sedan idag reda på att de var ngt på gång med norrsken och solstormar och sånt. Häftigt.

Not so häftigt idag. Somnade vid 03... Trött och grinig är jag idag så nu tar jag kvällen här. Hoppas inte nattmaran springer vidare och retar dig inatt bara för att jag slängt ut henne...


Ett av resultaten av min sömnlösa natt...

tisdag 24 januari 2012

Truth & dare


Ja nu blev det mkt här... Jag glömde tala om en sak...

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i odd molly.... Jag har två vänner som älskar odd molly . Kläderna passar så underbart bra till deras stil och personligheter men jag har aldrig känt att det är ngt jag själv skulle passa i. Idag hände det. Jag fick den där känslan i själen som jag fick när jag hittade min 8848 jacka. Jag känner att jag aldrig någonsin kommer leva lyckligt om jag inte får den här koftan. På allvar. Aldrig. Lycklig. Den där koftan från Odd Molly.... Fan.


Redigering av inlägget 2012-01-27
Jag är lycklig nu. Min själ har funnit ro.

Present-pyssel = Avkoppling

Avkoppling... Hur kopplar människor av ? Vad en människa ser som avkoppling kan en annan människa se som ett ångestfyllt moment.

Min mamma ( jag vet att jag ofta refererar till henne men det är ju egentligen helt naturligt då hon är min stora förebild) gillar verkligen att stryka. Jag gillar INTE att stryka. Jag har verkligen gett det en chans... Sist jag körde en stor tvätt-helg radade jag upp ca 5 plagg som jag tyckte behövde strykas. Bara för att slippa stå där och panikstryka Sebastians skjorta 5 minuter innan vi måste åka. Och för att slippa den där svordomsramsan han drar när han lyckats bränna sönder sin svarta favorit-skjorta. Efter ca 20 min var jag färdig med två plagg. Då kom Underbara Emma på kopp och räddade mig... Jag tror egentligen inte jag behöver skriva att de sista kläderna aldrig blev strukna... Eller strykna.. Eller vad heter det ? Pain. Inget för mig.

Endel människor tycker att träning är avkoppling. Jag tycker det är kul att gå och träna när jag känner att jag verkligen har tid med det. Ofta fel prioriterar jag tyvärr min tid till annat mindre viktigt. Men det är inte avkoppling för mig.

Jag frågade just Sebastian vad han tyckte var avkopplande och han svarade spel. Jag kan förstå honom där. Han menade både tv-spel och sällskapsspel påstår han men jag tror han menade mest tv-spel ;)

På sommaren är avkoppling för mig trädgårds-skötsel. Vi har en bra trädgård som faktiskt inte kräver jättemycket skötsel och jag vill hålla det på den nivån eftersom det då känns mer kravlöst. Jag älskar att dra igång en ljusbok och sitta och döda ogräs och se hur fint det blir. Avkoppling för mig.

På vintern har jag inget trädgårdsarbete att koppla av med. Då pysslar jag. Men det är lite svårt vad man ska pyssla med . I december är det inte ett dugg svårt. Då kan man göra julkort, godis, jularrangemang osv.

Men nu känns det lite jobbigare med fantasin... Men i lördags ägnade jag en stund åt att pyssla ihop en fin present-låda för min och Sebastians present till lilla Alma. Vi köpte en fantastiskt fin bomullspläd med elefanter på från "Kardelen" som har massor med fina och mysiga saker för hemmet. Det bästa är att de faktiskt finns att få tag på i lilla Tidaholm. På Pynt å Sånt såklart !

Just nu sitter jag faktiskt och pysslar med en annan liten överraskning till Jennys fina lilla Alma. Jösses vad kul det är med en liten bebis :) men den spoilar jag inte förrän hon fått den. Annars kommer bara mamma Jenny skvallra ;)

Godnatt och kram på er !

måndag 23 januari 2012

En alldeles ny människa!

Ojojoj. Nu kan jag inte skylla på att jag inte haft något att skriva om för det har jag men det har bara inte blivit av...

Den 20 januari kom det en alldeles ny människa till världen. Egentligen "kom" hon ju redan i april men hon kom ut från mammas mage i fredags.
Jenny och Robin blev föräldrar till världens sötaste lilla Alma. Stoort grattis och bra jobbat!

Jag vet att det är en helt naturlig grej som många går igenom men för mig känns det så stort när det är en person som står mig så nära som blivit mamma. Försöker då tänka mig in i föräldrarnas roll, hur stort det måste vara för dom. Wow :)

I Lördags var jag hemma hos dem och hälsade på en sväng och mötte en väldigt trött men lycklig mamma. Så matt har jag nog aldrig sett Jenny men hon utstrålade ändå lycka. Men underbart var det idag när jag ringde och fick det vanliga pigga "Haaallojjjj" ropet i telefonen.
Nu har jag just varit där en liten sväng till. Som OM dom kommer få ha den lilla godbiten i fred. Not. :)


I lördags hade vi alfapet kväll hemma på Channelstreet. Många härliga människor var här. Sånnadär härliga människor som får en att må bra. :) vid tjejbordet hade vi ett blondin lag och ett brunett lag. Det gick inte så bra för oss i blondin laget... Vad jag lärde mig på detta är att "ympade" faktiskt är ett ord (man gör något med träd då, för mer info kontakta Anki) och att man inte ska ifråga sätta reglerna innan man tänkt efter själv. Det kan leda till att motståndarlaget får ännu mer poäng... Yeah yeah what ever. Vi hade en sjukt trevlig kväll och det är huvudsaken. God pasta sallad åt vi och Åsa hade bakat underbar efterrätt. Det som blev över lämnade hon kvar till oss... Inte bra... Eller. Gott.. Men inte bra. Frossa frossa.

Om 14 dagar anländer vi till Koh Lanta, Thailand. Ska bli härligt med semester och att träffa morbror Pelle och Lena som jobbar på Kon-Tiki där när deras eget dykcenter på Smögen har vinter-stängt. Eller ja.. Lena jobbar... Pelle chillar lite tror jag. ;)
Även min kära faster Märta kommer vara där. Härligt med släkt på andra sidan jorden. Hihi.


I fredags åkte S lite impulsivt på en 10 minuter lång shopping tur till Jönköping och köpte ny förstärkare till bio-rummet. Det betyder dunderbra ljud alltså mkt film just nu.
Men nu ska vi gå ner och kika på gladiatorerna. :)

Kram på er !

tisdag 17 januari 2012

Mitt Hår-År 2011

Under året som gått har jag passerat många människor jag känner, hejjat och dem har tittat konstigt på mig i 5-10 sekunder innan det kopplar för dem vad de är för skum människa som hälsar på dem :)

Jag har för första gången i mitt liv blivit blondin. Men mycket annat har hunnits med.

Svart--> Lila --> Brunt --> Mörkblond --> Blond ---> Mörk koppar-brun --> Mörkblond --> Blond

Jag har samlat nästan allt på bilder och nu ska ni få se hur jag sett ut under 2011.
Som ni märker har jag lite svårt att bestämma mig så lämna gärna en kommentar om vad ni tycker passar mig bäst! :)



Januari 2011


Februari 2011



Mars 2011


April 2011



Maj 2011



Juni 2011


Juli 2011







Juli 2011





Augusti 2011



September 2011



September 2011




Oktober 2011





(Under November månad insåg jag mitt stora misstag "koppar-brunt"
och började ljusa upp håret igen. Tack och lov finns inga bilder på detta, hihi)



December 2011




The End




Nytt År. Nytt Hår.   :)

Idag ser jag ut så här. 


Yankee Candle

Uunderbara ljus... Meltdowns och massa annat dofta gott. Susanne på Pynt å Sånt har nu storsatsat med en hel hylla med underbara dofter.

Frågan är bara... Vilken ska man välja?
:)


Bild lånand från Susannes blogg
www.liladrommar.blogg.se

måndag 16 januari 2012

Dåligt med ups

Jag vet... Men den stora anledningen är faktiskt att jag inte vet vad jag ska skriva... Och jag har ingen ångest över det :) för det här är min blogg och jag som bestämmer. Haha

Men.. Nu sitter jag här och skriver iallafall. Och ni ska få veta varför.

För att jag har en fantastisk människa i mitt liv som skickade sms till mig häromdagen och berättade att hon nu följde min blogg och väntade på en uppdatering.

En fin, fin människa med ett jätte stort hjärta som funnits, och finns, för mig sedan dag 1.
Som fyllt min uppväxt med varma minnen ( och gör fortfarande) att se tillbaka på och som jag nu i vuxen ålder ( eller... Kallas 23 vuxen ålder?!) håller av som en kär vän.

Nu har du en uppdatering att läsa, världens Bästa Moster Lotta!!!! Jag saknar dig , vi ses snart! :)

Puss och Kram



fredag 6 januari 2012

I-landproblem

Vi har för mycket kläder... Och jag är kär i mina kläder. Jag har INTE svårt för att rensa och slänga saker. Lyssna inte på min kära mor om hon försöker påstå motsatsen. Hon tycker tydligen jag är lite för lik min far där. Skillnaden mellan oss och henne är bara att vi har större fantasi än henne. Vi ser sakernas möjlighet... Men jag slänger mkt. Och njuter av det ibland.

Men mina kläder. Åh... För ca 1 1/2 år sedan flyttade vi till vårt hus. När vi skulle packa i gamla lägenheten bestämde bästa Jessica att vi skulle rensa min garderob. Jag var tveksam men J är svår att säga nej till. Jag är svag för henne. Det var med bävan jag satte mig i ett hörn på golvet när hon skulle sätta igång. Jag skulle säga "Ja" eller "Nej" plagg för plagg. Det var med gråten i halsen jag faktiskt sa Nej till vissa plagg... J var nöjd... MEN. 5 av 10 "Ja" plagg höjde hon ena ögonbrynet och sa "Och NÄR hade du på dig den här sist!? Va, va,va ? " 4 sekunders tvekan och kläderna åkte i sopsäcken. Hon var brutal. Stenhård, rent ut sagt. Just då var hon inte populär. Hennes aktier stod INTE högt i kurs hos mig då. Men när vi kom till huset och insåg att vi inga garderober hade. Då var jag lite glad att vi bantat ner mina fyra garderober...

Nu har vi garderober. Och det märks.
När man har en stor tvättstuga i källaren som absolut ingen annan ser så blir den lätt stökig. Och full. De två senaste dagarna tror jag Vi har kört säkert 10 maskiner med tvätt. Ändå hade jag kläder kvar i garderoben. 3 fulla maskiner med underkläder....
Herre...gud. 2 personer är vi här.

Så snälla, snälla Jessica. Jag behöver dig. Jag behöver din brutalitet. Jag behöver sitta här med gråten i halsen och ångra mig ( varför varför gick jag med på det här) Jag lovar att uppskatta din hjälp mer denna gången. Jag är lite klokare nu tror jag...

Men den här gången ska inte kläderna åka i myrornas container. Nej jag vill lämna dem någon annanstans nu. Jag vill lämna över dem till en människa som ser till att de verkligen kommer till användning av rätt personer. Som verkligen behöver det. Tips mottages tacksamt !!!

Oj, nu är den elfte maskinen klar. Dags att köra igång en ny :-)

söndag 1 januari 2012

Charlie

Min söta lilla doggelito som bor kvar hos mina föräldrar har firat nyår tillsammans med oss.

Han är rädd för fyrverkerier. Väldigt rädd. Hela kvällen igår gick han med svansen mellan benen och såg ledsen ut. Som tur var kom vi på ett bra knep. Vi upptäckte att när volymen på musiken var ganska hög la sig faktiskt lilla Charlie med huvudet på tassarna och slappnade av. Så vi spelade. Högt. Charlie lugn. Men så skulle vi försöka få honom ut å göra behov innan sängdags. INTE då. Han tjöt solklart nej. Vi gick och lade oss och somnade.

Plötsligt vaknar jag av tassande klor mot parkettgolvet i sovrummet, hunden låg tidigare i sängen. En GLAD Charlie talar om klart å tydligt att NU ska vi gå upp och ut. Jaja. Trevligt. Morgon promenad. Upp, på med kläder, ut, gick en liten sväng. Nöjd hund. Tänkte sätta på lite kaffe. När jag tänder lampan i köket får jag syn på klockan 02,40. Ehh... Jaha. Kändes som jag sovit mkt mer än bara ngn timme. De var bara upp å lägga sig igen.

07,15 var det dags Igen. Upp upp upp med er. Denna gången var det S tur att gå ut. En stund senare hör jag hur ytterdörren öppnas och ett brunt luddigt yrväder störtar upp i sängen och busar, leker och blöter ner. Skönt att se honom som sitt vanliga jag igen.

Nu ligger vi i soffan och har ledig-mys jag och lilla yrvädret. Och mitt stora yrväder med för den delen :)