tisdag 27 mars 2012

Apple...

Sitter på hotellet med mina kära kollegor. Har ätit god mat och firat Mli som blivit 25 år... :)

Vi frågade Ellen (17 år) varför hon inte ville ha en Iphone... Hennes svar var att hon var rädd att Apple skulle ta över världen... HAHAHA :)


Jag har gjort bort mig... Hela vintern har jag haft fågelkvitter som larm signal på morgonen. Jag irriterar mig Fruktansvärt på dessa fåglar ute på morgonen nu... Och jag kan inte stänga av dem.

fredag 23 mars 2012

Bara några timmar...


Ca 5 timmar kvar tills jag slutar och vi sticker mot Göteborg. :) hoppas på lika strålande väder som det är här nu. Lite halvtrist att stå inomhus och titta ut på det fina vädret och inte kunna gå ut och låta solen värma kinderna.

Men någon gång ska väl jag har turen med fint väder när jag är ledig :)

Projektet hemma är snaaart färdigt, vi har slappat lite för mycket på kvällarna men S hade varit duktig igår när jag kom hem sent :) men sen är det bara börja med nästa !

Dags att skölja ut blekningen på kunden :) nu vill alla vara ljusa till sommaren. Själv blev jag mörk. Men det är såå underbart ! Jag är jag igen :)

tisdag 20 mars 2012

The walking dead


Har just kollat sista avsnittet av "The walking dead" säsong 2...

Vi sitter just nu och i soffan och lipar en skvätt... Bara för att vi inte kommer få se några människor bli uppätna av Zombisar, bara för att jag inte får skrika åt pucko-barnet i serien som HELA tiden går ifrån sina föräldrar och nästan blir uppäten, bara för att Dennis inte behöver gömma sig bakom kudden, bara för att Sebastian inte får jubla varje gång någon tar upp ett hagelgevär och skjuter 7 Zombisar i skallen på raken... PÅ 6 HELA MÅNADER... Och just DÄR insåg vi att vi, liksom många många andra människor i världen, är ganska sjuka .. Som finner denna serien underhållande. Hmm..

Det är en Himla tur att True Blood börjar snart igen. Så vi kan få se lite vampyrer suga blod och varulvar döda vampyrer och människor förvandlas till älvor. Så vi får vår lilla dos av galenskap. :)

Förra veckan fick jag ett Wii av min älskade S. Bara helt plötsligt. Oväntat. Jag har pratat ganska länge om att jag vill ha det. Och helt plötsligt stod han där i hallen med en påse från elgiganten.

Jag uppskattar alltid när jag får saker men när det inte är födelsedag, jul, årsdag, alla hjärtans dag eller liknande uppskattar jag det ännu mer :) när det kommer så oväntat. Man blir så överraskad.

I lördags var vi på Labbås-revyn. Sjukt roliga och duktiga är dom. Sen blev det en sen kväll på Hotellet. :) vääldigt trevligt.

Upp tidigt och iväg till Ikea. Emma körde släpkärra för första gången i sitt liv och hon löste det UTMÄRKT. :) 5 timmar på Ikea och Myyycket möbler blev det till Emma. Själv köpte jag lite nytt till vardagsrummet. Nytt sofföverdrag ( vitt), nya gardiner, stolsöverdrag, dukar, kuddöverdrag ljus, ljusstakar och lite annat smått och gott. Under tiden som jag jobbade på Lördagen och även Söndagen när vi var hemma har S snickrat på vårt lilla projekt här hemma. Han är så fantastiskt duktig när han väl är in the right mood. :) Jag blir så imponerad över honom. Nu är det bara lite färg och piffipiff kvar innan ni för se vad han pysslat med. :)

På fredag åker vi ÄNTLIGEN till Göteborg för att träffa Älsklings-Moster-Lotta och Mikael. Som jag längtar. :) myyyyys!!!!

Nu ska vi sluta lipa här och spela lite Super mario. Jag tror de står +3 på förpackningen. Passar mig utmärkt :). Hihi.

fredag 16 mars 2012

For everyone to know...

I'm back :)

In black :)

I'm Me :)

Yes. Jag känner mig såå hemma.

Så här har jag sett ut idag !

Fin-Fredag

4 timmars jobb är lite lagom tycker jag :) slutade kl 13 och blev upphämtad av Jess. Vi drog till Falköping och kollade in hennes butik som hon snart tar över. Sååå fint. Så stort. Så mycket möjligheter. Så mycket fina blommor blandat med lite heminredning och mer. Det kommer bli toppen!

Vi gick på café. Satt där och pratade i lugn och ro och mumsade kakor. Eftersom jag jobbar som jag gör är jag aldrig ledig när fikena är öppna. Att sitta på julius och käka lunch och känna tidspressen är inte samma sk.
Så härligt att bara sitta och prata utan att behöva titta på klockan.

En tur förbi bygghandelns hans med också. Nu ska de hända grejer här hemma förstår ni. Vad får ni se när de är klart.

Det håller även på att hända ngt roligt alldeles just nu. Men det får ni veta mer om senare ikväll.

Jess och Thomas är här, grabbarna lagar mat och vi dricker vin. Preciiis som det ska vara :) sen ska vi spöa grabbarna i fjär och närran...eller när och fjärran... Haha :)

See you soon

onsdag 14 mars 2012

Djungelns drottning

Sitter i soffan och råkar få på ett program som heter Djungelns drottning.

10 tjejer som ska ta sig genom djungeln till civilisationen...

Jag... Dör... Jag... Skäms...

Ena bruden tror det ska gå att värma upp plattången av solen... Smart där...

tisdag 13 mars 2012

Sjukstuga

Sjukstuga på Channelstreet. Sebastian är super förkyld och har feber :(

Jag blir alltid sådär "pyssla-om-ig" när han är sjuk för han är alltid så guda snäll mot mig när jag är sjuk peppar,peppar ta i trä, så händer ju inte det så ofta som tur är)

När jag gick på Coop och handlade, som jag för övrigt tycker har blivit grymt bra sedan om byggnationen, kom jag på att jag skulle göra "Thailändska pannkakor" till honom.

Så här gör man dem:

2,5 dl vetemjöl eller rismjöl
1 msk smält smör
1 stort ägg
1/4 tsk salt
0,5 dl vatten

Blanda mjöl, ägg salt, smör. Arbeta ihop och späd med vatten (iskallt)

Låt degen vila en stund.

Kavla ut med mjöl till tunna pannkakor, lägg skivad banan på ena halvan och vik sedan över andra halvan dom ett lock.

Stek på hög värme i olja.
Lägg på tallriken och bred över ett lager med nutella. MUMS.

Sjuklingen som annars inte hade så god aptit blev väldigt glad. :)

Dessa upptäckte vi när vi satt på stranden "Phranang" utanför Ao nang i thailand. Där satt de små tanter i båtar vid vattenkanten och stekte dessa pannkakor med alla möjliga olika fyllningar. Man kan ju fylla med vad som helst. Tonfisk, skinka, ost, osv. Osv. Myyyycket lagom lunch på semestern i 35 graders värme :)

Nu ska jag städa upp röran jag ställt till med i köket. Sedan blir det ett avsnitt av "Once upon a time" :)


måndag 12 mars 2012

Oh yeah

Brorsan satsar stenhårt på fotbollskarriären den kommande säsongen. :)

Och jag lovar Big Brother. IÅR ska jag komma på matcherna. En iallafall. Bara jag får se några mål!

Nej, allvarligt talat. Jag är grymt imponerad av min bror, och alla andra som utövar någon form av sport eller hobby, som lägger ner så otroligt mycket tid. Inte bara när det gäller träningar och matcher utan även all tid och energi som går ut runt om. Keep up the good work.

Och framför allt en stor applåd till alla outstanding föräldrar som följer sina barn från idrottshall till fotbollsplan till hockey isen och vidare till ridhuset. Varje helg ser jag på Facebook mammor och pappor som checkar in på olika ställen utspridda över Sverige. Och dom är lyckliga. Lyckliga att sitta i just den idrottshallen i just det hörnet av landet och se sina barn ha roligt! Just en sådan mamma vill jag bli. Tack fina människor för att ni är så bra förebilder! <3

Just nu är det ju så att jag är aaalldelles för trött för att sitta i en idrottshall en hel helg så jag är glad att jag inte har några barn i just den åldern då dem ska hålla på med sju hobbys samtidigt. Ehh.. Jo det är ju så att jag inte har barn alls nu alltså. Men jag troor att när den stunden är kommen, för alla dessa sju hobbys. Då kickar det nog in en hemlig kraft med energi.eller?! Visst gör det?! Snälla säg att det göör?!

Ikväll hade jag tagit hem en stoor påse med grejer från jobbet för att älskade S skulle färga mitt hår. När jag kommer hem hittar jag S utslagen, sovandes i soffan... Han var jättedålig. Och jag ser hemskt ut. Jenny vill att jag ska fortsätta vara blond. Hon skrev att jag skulle se det som ett tecken på att jag inte borde färga håret. Hmm... Jag tror jag sover på saken.. Kanske skulle dra till med en lugg igen också. Ser man ut som 19 igen då tror ni?!

Godnatt med er.

P.S Fönsterputsarn kommer på redan på Måndag. Gud vad bra vi kommer se ut genom våra fönster då. Kanske ända över till grannen?!

Do what you do best!


Idag ska jag ringa och boka fönsterputsare.

6 källarfönster
5 altanfönster
9 stora fönster
2 altandörrar
2 små fönster

Är inget jag tänker ge mig på att putsa själv!!!! Jag jobbar hellre över några timmar och betalar en människa som är grym på att putsa fönster. Win win. Alla har gjort vad dem är bäst på.

Vår make-upen har börjat rulla in i butiken. Så mycket härliga pastellfärger på allt. Längtar efter att lägga undan alla beiga och bruna färger och explodera med mint-grönt,rosa och turkost!!!

Dags att skölja färgkunden. :)
See you!

söndag 11 mars 2012

Söndag = Kaffedag

1 kopp till frukost
2 koppar när Jenny kom
1 kopp hos svärmor
2 Koppar hos Elisabeth

Nu svängde S iväg kaffekokarn igen för snart kommer Dennis. Jag tror jag hoppar denna omgången. De är bra med mig och kaffe för idag. Kan man bli kaffe-förgiftad?! Jag tror själen blir svart av för mycket kaffe. Vart tar färgen annars vägen ?! ;)

Idag har jag träffat vännerna som jag inte hunnit träffa under veckan. Det gör underverk för själen.

Har inte uppdaterat här på ett tag. Sista uppdateringen gjorde jag i Thailand. Jösses. Det känns såå avlägset.

Vi hade en så underbar resa. Från början till slut. Sista dagarna i Ao nang spenderade vi på olika öar. Vi var på Koh hong, Poda Island och Chicken island. Snorklade massor, så vackert. Vi slappade lite på stranden, käkade majskolvar och Thailändska pannkakor till lunch, var på massage.

Sista dagen var vi på Railey beach där Sebastian testade på klättringen i Thailand. Han sysslar med bergskttring här i Sverige på billingen i Skövde och har det senaste året blivit grymt duktig på det. Han fick klättra 5 olika leder på uppmot 30 meter höga och fick känna på hur det är att klättra på kalksten istället för granit som det är här i Sverige. Efter sista leden var han så trött att han skakade i hela kroppen men hade väärldens leende på läpparna. Jag älskar verkligen att se honom göra saker han tycker är så roligt. Jag, jag fick bara ont i nacken jag efter att ha stått och kikat och fotat uppåt i 4 timmar. Bilder kommer så fort jag hittat minneskortsläsaren till Ipaden. Eller orkar blogga från datorn :)
Flygresan hem gick lika bra som flygresan dit. Vi hade uppgraderat våra platser tur och retur till Novair Excellent. Helt underbart utrymme och skönt att kunna fälla Hela stolen liggande. Sov 5 timmar ungefär.

När vi öppnade vår ytterdörr 05.30 på Tisdagsmorgonen möttes vi av en underbar doft av nystädat. Underbara mamma hade fixat med städ, blommor på bordet, nya lakan i sängen och mat i kylen.

Tidsomställningen sedan vi kom hem har jag iinga problem med. Att faktiskt vara trött när jag går och lägger mig och Pigg kl 06.30 på morgonen är något helt nytt för mig. Sååå skönt. Men effekten börjar släppa nu men märker att jag känner mig lite piggare på morgonen än.

Två dagar efter vi kom hem så tog jag en åktur nerför trappan. Slog mig ganska rejält och har haft brutala blåmärken men de börjar tyna bort nu men detta har resulterat i att vi ääntligen köpt ett trappräcke.. Nu ska de bara upp också.

Igår (Lördag) var vi, jag och Åsa som är min kollega) hos fotografen Kajsa Thorén och stylade modeller för "modell för en dag". Det var en Riktigt rolig dag, Kajsa hade planerat bra så det blev aldrig för stressigt för oss utan vi hann grejja så mkt som möjligt med tjejerna och även dricka kaffe emellan. Supermysigt :). Kajsa är noga med att alla trivs och känner sig bekväma och framför allt äter ordentligt ;) både modeller och medarbetare. Det var nog därför dagen kändes så mysig :)och framför allt är hon en riktigt duktig fotograf. Tack för att vi fick vara med !! :)

Okej nu har jag fått med lite highlights från de senaste veckorna som jag ibte uppdaterat. Sorry, jag ska verkligen försöka bli bättre på det. Nu ska vi käla varma mackor och titta på Walking dead. Jag kommer förmodligen få blunda om jag ska behålla matlusten. Zombies är verkligen ofräscha, haha.

Kram på er!