måndag 27 augusti 2012

1920

Jag och S måste vara bäst i distriktet på att sluka tv-serier. Har just klippt 15 avsnitt Downton Abbey på 1 vecka. Och nu ligger det till så här..

Jag har bestämt mig för att dra mig tillbaka från den moderna världen. Jag tänkte installera mig i Hellidens stall (som blir mitt för ynka 5 Mille) och återskapa dess forna glans från 1900-talets gryning. Och nej, den skotska heltäckningsmattan kommer INTE att finnas kvar. (Tyvärr pappa, jag antar att du gillade den, sorry. Du kan få den om du vill men jag tror inte mamma blir så glad då)

Jag tänker enbart klä mig i långklänning och ofta hatt. Jag tänker sträcka mig så pass långt att jag till och med kommer slopa det svenska
Språket and will completely switch to the beautiful british languages. Pleas feel welcome to visit me. Make sure to dress up to date (1920) and ALWAYS remember to address me as Lady Helliden. Otherwise you will be drinking your tea with the servants. understod?

fredag 10 augusti 2012

Nya dofter...

Igår blev det lite lunch shopping hos Susann på Pynt å Sånt. Hon hade just packat upp massor med nyheter från Yankee Candle så det doftade ljuvligt i hela affären. Jag älskar ljus. Jag älskar doft. Här kommer en lista med mina favoriter från Yankee Candle

1. Vanilla/Lime. (Vardagsrum)
2. Vanilla/Cupcake (Kök)
3. Pink Sands (Altan)
4. Lemon/Lavender (Toalett)

Självklart eldar jag aldrig alla samtidigt. Eftersom man INTE får lämna ett brinnande ljus utan uppsikt. Och man kan ju uppenbarligen inte vara i alla rum samtidigt. VIKTIG INFO från brandmannen i hemmet. :)

Igår inhandlade jag två nyinkommna dofter. Red Velvet som just nu brinner i vardagsrummet och Blissful Atumn som ska få vila fram tills löven blivit mer orangea. :) känner redan att Red Velvet blir en storfavorit.

Susann har också med hjälp av en lokal förmåga tagit fram en kökshandduk med Tidaholmsmotiv. Jäkligt tufft tycker jag och väldigt roligt idé :)

I Onsdags (8/8) firade jag och min Älskade S 5 år tillsammans. Jag vet inte överhuvudtaget vart dem fem åren tog vägen... Och jag är Absolut inte en dag över 19... Jag fick en heelt makalös present av min älskling. Har fortfarande inte riktigt fattat men jag kommer tala om för er senare. När allt är klart. :)

Nu blir det fredagsmys på Channelstreet. Hoppas ni myser lika mycket! Kramis A

söndag 5 augusti 2012

Semester-Present

Svärmor vet minnsan hur man shoppar kläder till mig. Jo man letar efter något med dödskallar OCH glitter :) tack för "Semester-presenten" bästa Bibban :)

lördag 4 augusti 2012

Lyckliga Lördagen

Helt toppen fin dag. Gick upp tidigt och fixade mig inför jobb. Testade nya kapslarna till kaffemaskinen som numera även är en Te maskin. Några isbitar i ett glas också i med Is-te kapseln i maskin. Blir sådär härligt skummigt is-te som dom dricker i amerikanska filmer. Mums. Åkte till Lidéns och plockade upp Brudbukett och hårblommor. Vidare ut till Hjällö där Madelein och Niklas med vänner och familj redan samlats kvällen innan. Stämningen var fantastisk. Det var tyst och lugnt i hela herrgården. Vänner som högtidligt tassade runt. Fantastisk dukning. Medelein hade fixat med stol och spegel i sitt sovrum där vi fixade hennes hår. I bakgrunden spelades min Bröllops-playlist som jag slängde ihop i morse. Känner mig lätt stressad om det är alldeles knäpptyst när jag ska jobba.  Frisyren blev jätte fin med mycket uppfästa lockar och två orkidé blommor. Vi lyckades bra med att få Maddes korta hår som knappt går ner till axlarna att se ut som betydligt mycket längre hår. Jag blev upppassad med kaffe, frukt och även en liter nyplockade hallon från planteringarna innan jag lämnade Hjällö.

Väl hemma kastade jag mig i soffan med en bok medan S fixade lunch. Sen blev det efterlängtat bästis-häng med Jenny som jag inte träffat på TVÅ veckor. Några timmar i solen med kaffe, is-te och allmänt tjööt är som balsam för själen.

Ikväll grillade S och vi käkade ute på altanen... Sitter där ute en bra stund medans mörkret kryper på. Tände lite levande ljus för att kunna läsa. Jag hör S fnissa till, mina fötter har nog somnat, säger han. Fem sekunder senare reser han sig upp för att gå in och hämta ngt. Han tar tre staplande, svajiga steg innan han i slowmotion segnar ner till golvet. Den första sekunden blev jag rädd. Vad hände? Innan jag hörde honom gapflabba och kom på vad han just sagt. Mina fötter sover. S ligger på golvet och vrider sig av skratt. Och han kunde inte ens se sig själv. Hur tror ni det gick för mig?! Han ställer sig försiktigt upp... Två steg frammåt... Och pang ner i golvet igen. Jag skrattar så tårarna sprutar. (Nej, jag är inte sadist, han föll väääääldigt väääääldigt långsamt och hade gott om tid att ta emot med armarna) och där låg han på golvet igen. Annnaaaaaaa, jag kommer inte uuuuupp.

Så här en stund senare är han fullt återhämtad från sina sovande fötter men bilden av honom staplandes på sina spagetti ben som vägrar lyda kommer finnas på min näthinna länge... Min Älskade fina S. :)

Nu blir det "En plats i solen". Snart gått igenom alla Marklund filmerna.. Sådär.. Har svårt för svensk film överlag... Svenska skådespelare känns så fejk.. Kan ha med språket att göra också. Är så van vid Engelskan på tv att man blir lite paff när de pratar svenska i ngt annat än... Ja sånna program som typ Allsång och Äntligen hemma då.

Anna

Just nu i mitt huvud...

För det mesta lyssnar jag på böcker. Har abonemang på Storytel som fungerar ungefär som Spotify fast med ljudböcker istället för musik. Det är inte ofta nu för tiden som jag har ro i kroppen för att läsa en bok men nu på semestern köpte jag två. Den första läste jag ut en av de dagar det var så himla varmt och soligt... Den andra håller jag på med just nu. Och där stöter vi på patrull som S brukar säga när det blir lite krångligt. Jag måste ju ha en ljudbok igång samtidigt. För det funkar ju inte alltid att läsa... Att ha två böcker på gång samtidigt är jobbigt har jag märkt. Dels för att det är svårt att bestämma sig ibland. Vilken är mest spännande just nu? Dels för att det skiljer så mycket på böckernas karaktär. Närmare bestämt 1000 år... 


Bok: Ödet av P.C Cast & Kristin Cast


Serien heter House of Night och Ödet är bok nr 9


2000-tal, Oklahoma/Tulsa, Vampyrer, Tonåringar, Översteprästinnor, Mörker & Ljus.
Zoey Redbird  och hennes bundisar Stevie Ray, Stark, Afrodite, Darius, Damien m.fl kämpar mot den onda Översteprästinnan Neferet. Lättsmält. Spännande. Och Ja... Jag har läst alla tidigare 8.... Nr 7 läste jag på Engelska då jag inte orkade vänta på den svenska översättningen. Inte så knivigt som jag trodde att det skulle bli. Förmoderligen tack vare det enkla ungdomliga språket som man är van vid från tv-serierna. Men endel saker känner jag att jag inte riktigt hängde med på så här i efterhand när man läser nr 8 & 9.  


Ljudbok: Sigrids Hemlighet av Karin Wahlberg


Serien heter Släkten och Sigrids Hemlighet är bok nr 2


Handlar om en ung kvinna i Sverige på tidigt 1000-tal. Kristendomen tågade in i europa och de gamla asagudarna förkastades. En religös krock mellan den vite krist och Tor. Sigrid ska giftas bort i mycket unga år mot sin vilja. Mycket spännande verklighetsbaserad svensk historia blandat med en spännande berättelse om Sigrids mörka hemlighet. 


Och här sitter jag. Vart är jag. Sigtuna eller Tulsa?! Nej vänta det hände ju inte i den boken. Eller jo. Kanske. Vilken ska jag ta nu?! Lyssnar jag kommer jag somna direkt. Läser jag kommer jag aldrig att somna. Bara en sida till.. En till. 







Anna

fredag 3 augusti 2012

God morgon

Just serverat S en kopp kaffe på sängen och startat tv:en. Som man önskar att man fick stanna där. Men för min del blir det jobb. Hade sjukt ont i fötterna igår ikväll. Tar alltid några dagar innan man vänjer sig vid att stå 8 timmar om dagen igen. I morgon är det dags att åka ut på Brud-uppdrag. Ska försöka ta lite fina bilder ute på Hjällö där Bruden ska fixad och festen hållas.

Anna

onsdag 1 augusti 2012

Semestern är slut



Äntligen har Blogger fixat så man kan lägga in bilder över webbsidan från Iphone och Ipad så man kan organisera lite bilder och text snyggare än innan.
Dock väldigt dåligt med typsnitt. 

Sitter just nu i bilen påväg hem från Varberg där vi spenderat mina sista semesterdagar med ett stort gäng härliga människor på Tidaholms Sommargård. 

Skriver jag mer nu kommer jag bli grymt åksjuk. :) Nej Tack. 


Anna