torsdag 15 september 2011

Helylle-Powers

För några månader sedan sa jag till min vän Jenny att jag ville starta en blogg men inte visste vad jag skulle skriva om. Hon sa till mig att inrikta mig på något speciellt. Som vaddå frågade jag tillbaka.
Ja men du läser ju jämt och ständigt, skriv om böcker eller något.

Sagt och gjort ( Jag följer för övrigt alltid Jennys råd. Förutom när det gäller lokalisering av ngt, till exempel, affär, hotell, parkering, rätt väg osv, Gud gav henne det godaste hjärtat men det sämsta lokalsinnet. )

Nu blev det ju inte någon inriktad "bokblogg" utan en "allt-mellan-himmel-och-jord-blogg" men här kommer kommer ändå ett litet författar-tips.

Ann Rosman



Att läsa kan för en del människor vara en sorts avkoppling , att komma iväg från verkligheten för en stund.
Jag själv lyssnar väldigt mycket på böcker. När jag hittar en bra bok stoppar jag den i öronen så fort jag kommer innanför dörren hemma. Om jag sätter mig ner somnar jag så jag måste sysselsätta mig fort. Det tycker min sambo Sebastian är hemskt bra. Det är vid dessa tillfällen då det är riktigt spännande jag till och med kan tänka mig att ställa mig vid spisen (vi lever i ett modernt förhållande där mannen i hemmet står vid spisen, det är de nya just nu, helt rätt i tiden) och laga mat. Kanske baka liten kaka. Som sedan åker i soporna för jag glömde den i ugnen. Men Choklad bollar är jag bra på, för då behöver man inte använda ugnen.

Nej nu gled jag nog ifrån dagens ämne lite här. Böcker.Att läsa kan bli en dyr historia. Speciellt om man som jag hemskt gärna vill uppleva och se omgivningen som böckerna utspelas i. Just nu vill jag åka till Marstrand där Ann Rosmans böcker utspelar sig. För ett tag sen var det Öland. Innan det Fjällbacka och Dublin.
Det går väl an, Dublin har jag ju till och med varit i. Men inte på Star Street. Så dit måste jag tillbaka.

Svårare blir det när man läser Fantasy böcker. Jag skulle ge väldigt mycket för att få uppleva Alagaesia där böckerna om Eragon utspelar sig. Men det får jag nog fortsätta att drömma om.

Nu ska vi titta på Smallville, det finns inte heller i verkligheten. Staden alltså. Synd. Hade ju varit ett trevligt resmål annars. Leta rätt på en meteoritsten och skaffa sig lite unusual powers. Powers som gav mig mega ork att Städa tvätta träna rensa diska laga mat och stryka tvätt varje ledig stund. Helylle-Powers alltså.



9 av 10 gånger spisen används så är det Sebastian som snurrar kastrullerna och då är de se här väl städat.
Om ni tar den här bilden och lägger till tre skitiga kastruller till , Paprika kärnor, bladena på en purjolök, 4 kladdiga slevar och två använda stekpannor, en Anna med drömmande blick som befinner sig i Marstrand och en Sebastian som står bredvid och drar efter andan när jag använder den vassaste kniven. Jaa, då har ni en liten bit till av min vardag.


2 kommentarer:

  1. Du glömde skriva med maten som hamnar på golvet älskling

    SvaraRadera
  2. Vad kul att läsa din blogg ! kram

    SvaraRadera